Het mooie Kyoto

Vanaf Osaka is het maar een klein stukje naar de volgende grote stad, Kyoto. Van tevoren keek ik of ik in deze stad ook in een hostel kon slapen, maar dat deed ik uiteindelijk niet. Per nacht kost een bed in een slaapzaal hier zestig euro. Dit werd mij te duur en daar wilde ik niet aan beginnen. Ik zocht wel een kampeerplekje net buiten de stad en ging vanaf daar op de fiets de stad verkennen. Ik had een plekje gevonden op Google Maps, op een berg met uitzicht over de stad. Het was een grote parkeerplaats met een grasveld ernaast. De eerste dag kwam ik eind van de middag in de stad aan en ging ik meteen naar deze plek. Tijdens het naar boven fietsen dacht ik nog: “Dit moet wel lukken, anders fiets ik voor niets deze berg op.” Bij aankomst zag ik meteen onder andere een camper staan. Ik vroeg of ze hier ’s nachts ook bleven en dat was het geval. Mooi, dat gaf geruststelling en ik besloot om ook hier mijn tent op te zetten.

De volgende ochtend was het maar een klein stukje de stad in en bergafwaarts, dus eigenlijk was dit echt een topoplossing, en gratis. In de stad bezocht ik eerst een tempel waarbij je uitzicht had over de stad. Ik was er ’s ochtends om half negen, maar toch waren er al meer mensen dan ik had gehoopt. Het was prachtig en gelukkig was het ook mooi weer met een lekker zonnetje. Vanaf deze tempel liep ik door dit deel van de stad en bezocht ik twee parken waar ook nog sakura festivals bezig waren. Er waren nog meer tempels die ik dit keer alleen van de buitenkant bekeek en er was een oud deel van de stad waar ik doorheen wandelde. Het had een oude Japanse stijl met lantaarns aan de buitenkant van de huizen. Er was veel met donkerbruin hout gebouwd en dan met een lichte gele/crèmekleur ertussen. Wanneer ik door de stad fietste, zag je wel dat het bloesemseizoen bijna op zijn eind was. Overal lagen roze blaadjes op de grond en een riviertje lag er vol mee.

In Kyoto zijn er twee dingen echt mega bekend om te doen. Het ene is het bamboebos en het andere de tempel met alle oranje poorten. De eerste dag bezocht ik ’s middags het bamboebos. Het was gaaf om er te zijn, maar omdat ik ’s middags ging, was het er ook mega druk, wat veel van de charme weghaalde. Tijdens het fietsen door Japan kwam ik ook soms langs of door stukjes bamboebos, dus het was niet nieuw voor mij. Wat dit dan mooi maakte, was dat er een aangelegd pad doorheen liep. Ik heb van het ’s middags bezoeken geleerd dat ik bij de tempel beter heel vroeg kon gaan. De tempel heet “Fushimi Inari Taisha” en zo’n oranje poort heet een “torii”. Ik was ’s ochtends vroeg al om half zeven bij de tempel. Toen ik aankwam, zag ik al veel meer mensen dan ik had gehoopt, shit! Ik was duidelijk niet de enige met dit idee. De oranje torii’s vormden een lang pad tegen de berg op. Ik besloot om snel naar boven te lopen, zodat ik voor de menigte boven was en daar hopelijk geen of weinig mensen had. Het was even een flinke inspanning, maar deze werd beloond en ik was soms de enige op sommige stukjes. Echt heel erg gaaf en het vroege opstaan absoluut waard.

5 gedachten over “Het mooie Kyoto”

    1. Ik doe veel op de fiets en als dat niet kan zit mijn bagage op mn fiets. Dan zoek ik meestal wel een veilige parkeerplek. Maar in het algemeen is Japan mega veilig, hier zou ik hem overal wel neer durven zetten

  1. Rob Zuidervaart

    Het meest bekende van Kyoto zijn de gouden en zilveren tempels. Het oude nog uit de Edo periode stukje stad dat er is overgebleven is ook een grote trek plijster. Ook heb je daar Edo wonderworld, daar ga je echt terug in de tijd en waan jezelf tussen de Ninja, samurai en geisha. Laat jezelf omkleden tot èèn van de bekende personages uit die tijd en natuurlijk de rode poorten, mensen schenken deze torii-poorten als een teken van dankbaarheid en om voorspoed te vragen. De Senbon Torii (Thousand Torii Gates) is wel èèn van de grotere trekpleisters van Kyoto dus verwacht daar veel toerisme in vakantie periodes. Maar Sven ik hoop dat je de gouden en zilveren tempel toch ook hebt gezien want ook dat is een lust voor het oog !!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *